miércoles, 9 de noviembre de 2011

Actualitat: Noves assignatures per fomentar l'esperit emprenedor


Les escoles catalanes introduiran dues noves assignatures a quart d'ESO i Formació Professional a partir de l'any que ve per fomentar l'esperit emprenedor dels alumnes. Aquesta mesura s'inclou dins del programa "Catalunya, escola d'emprenedors" que va aprovar ahir el Govern. 

El programa pretén inculcar una cultura emprenedora des de Infantil i Primària, a partir de la introducció a conceptes econòmics bàsics, fet que a Secundària i Formació Professional es convertirà en una assignatura optativa: "Orientació professional i iniciativa emprenedora". Així mateix, durant tota l'etapa obligatòria, diverses entitats com Cecot, Femcat o Pimec col·laboraran amb els escoles. També es promouran xerrades d'emprenedors que serveixin com a exemples als alumnes. 

En el cas de la Formació Professional, el programa "Catalunya, escola d'emprenedors" també preveu posar en marxa el programa pilot "L'empresa a prop" per incentivar els alumnes a iniciar nous projectes. Els millors projectes realitzats pels alumnes seran guardonats amb microcrèdits per tal que es puguin materialitzar. 

La Consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, va dir ahir en roda de premsa que l'esperit emprenedor "és una actitud i una aptitud". La consellera va explicar que aquesta iniciativa, a més de beneficiar l'economia catalana a llarg termini, també beneficiarà els alumnes en el pla personal: "L'esperit emprenedor també resulta útil en l'experiència quotidiana, a nivell personal i social", va assegurar Irene Rigau. 



No hay comentarios:

Publicar un comentario